In Rock and Soul deep South neemt fotograaf Dirk W. de Jong, na zijn eerder verschenen boek American Blues, je mee op een roadtrip door de USA. Op reis naar de geboortegrond van de Rock and roll. Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Fats Domino, Chuck Berry en Bo Diddley. Allen komen ze voorbij terwijl we reizen langs Louisville, Kentucky, Nashville, Memphis, Alabama, Mississippi en New Orleans. De fotograaf ontmoet de artiesten en gaan met hem op pad. De liefde voor de muziek is onvoorwaardelijk.

Maak kennis met muzieklegendes

Als we het boek openslaan worden we direct geconfronteerd met een foto van de Sun Studio in Memphis. Deze ademt muziekgeschiedenis. Hier werd Elvis Presley ontdekt en later Roy Orbison en Johnny Cash. We komen aan in Nashville waar diezelfde Cash zijn eigen museum heeft. We belanden bij de RCA studio B. Alwaar Elvis Presley zijn sporen verdiende. Het fotoboek Rock and Soul deep South neemt je verder mee op reis, maar Memphis. Om vervolgens de muzikale driehoek compleet te maken gaan we op reis naar Muscle Shoals Alabama.

We maken kennis met blueslegende Robert Johnson die ooit zijn ziel aan de duivel verkocht, Gracelandtoo in Hollysprings waar je een replica vindt van Graceland. (Eigenaar Paul B. MacLoad gaf zijn zoon als doopnaam Elvis Aaron Presley MacLoad.) en the Brassbands uit Lousiana. Fotograaf Dirk W. de Jong laat je met zijn teksten en foto’s beleven wat hij voelt; Muziek zoals muziek hoort te zijn. Hij reisde speciaal naar Denton Texas voor een foto van Sly Stone, hij kwam thuis met een afbeelding van Ford Grand Torino. En toch vind je een foto van SLy Stone in Rock and Soul deep South. Als je ooit eens in de Deep South hebt gereisd, dan wil je na het lezen van dit boek maar een ding. Terug! Terug om nog meer muziekcultuur op te snuiven na je kennis hebt gemaakt met de foto’s en verhalen in Rock and Soul deep South.Rock and Soul deep South

 

Print Friendly, PDF & Email

Rock and Soul deep South – Een reis naar de geboortegrond van rock and roll!

door USA4ALL leestijd: 1 min
0
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.

%d bloggers liken dit: