KORTE OMSCHRIJVING
Grootte: 1.365 vierkante kilometer
Het park is één van de meest woeste gebieden van de Verenigde Staten met de status van National Park. Een groot doolhof van kloven en ravijnen in een wirwar patroon zijn de uiterlijke kenmerken van dit park. De Colorado River en de Green River stromen door dit gebied. De Cataract Canyon is de plek waar bovenstaande rivieren samenkomen. Onder andere om deze reden noemen liefhebbers van wildwatervaren deze canyon één van de moeilijkste hindernissen van de Verenigde Staten. Het landschap heeft rotsformaties, steile wanden, zuilen en bogen tot een hoogte van 2400 meter op zijn grondgebied. Het gebied kreeg zijn status in 1964 en heeft een totale oppervlakte van 1365 vierkante kilometer. Door erosie zijn ontelbaar veel verschillende vormen en kleuren ontstaan. De Colorado River en een 900 meter dikke laag zout in de bodem zorgen voor het grootste deel voor het uiterlijk van dit park. Het zout is een onbetrouwbare ondergrond voor het zand en steen en door het grondwater zakt dit zout. Hierdoor zakt ook het zand en steen wat er bovenop ligt.
BEREIKBAARHEID
Canyonlands ligt in het zuidoosten van de staat Utah.
Toegangen
Het park wordt door de Colorado River en de Green River verdeeld in drie districten. Verder behoort ook nog een klein apart liggend gebied tot Canyonlands National Park.- het Island in the Sky district
– het Needles district
– het Maze district
– de Horseshoe Canyon UnitDe meeste toeristen beperken zich tot Island in the Sky en the Needles. De afstand tussen de beide toegangen naar deze twee districten bedraagt 175 kilometer.
Toegang tot het Island in the Sky district
– neem de UT-191
– neem de afslag naar de UT-313 (18 km. ten noorden van Moab)
– de ingang ligt 34 kilometer verder
Toegang tot het Needles district
– neem de UT-191
– neem de afslag naar de UT-211 (65 km. ten zuiden van Moab)
– de ingang ligt 58 kilometer verder
Toegang tot het Maze district
Dit gedeelte van het park is alleen toegankelijk voor terreinauto’s met vierwielaandrijving
– neem de I-70
– neem ten westen van Green River de afslag UT-24
– vlakbij de afslag naar Goblin Valley State Park ligt de afslag naar een 74 kilometer lange onverharde weg, die naar het Hans Flat Ranger Station gaat
– vanaf Hans Flat is het – met een auto met vierwielaandrijving – nog 3 tot 6 uur rijden naar de canyons van The Maze
Toegang tot de Horseshoe Canyon Unit
In dit deel van Canyonlands lopen geen wegen.
– neem de I-70
– neem ten westen van Green River de afslag UT-24
– na 38 kilometer volgt de afslag naar de Horseshoe Canyon Unit, dit is een onverharde weg met een lengte van 51 kilometer
– vanaf de parkeerplaats is het te voet nog ruim 5 kilometer naar The Great Gallery
Afstanden naar het park:
Afstanden naar het Island in the Sky district:
– Moab: 32 mijl – 51 km – 0.45 uur
– Salt Lake City: 244 mijl – 390 km – 4.50 uur
– Denver: 364 mijl – 583 km – 6.25 uur
– Durango: 192 mijl – 307 km – 4.15 uur
– Monticello: 86 mijl – 138 km – 1.50 uur
– Kayenta: 200 mijl – 320 km – 4.50 uur
– Page: 305 mijl – 488 km – 6.50 uur
– Bryce Canyon: 247 mijl – 395 km – 5.50 uur
– Torrey: 166 mijl – 266 km – 3.30 uur
Afstanden naar het Needles district:
– Moab: 76 mijl – 121 km – 1.40 uur
– Salt Lake City: 310 mijl – 496 km – 6.20 uur
– Denver: 430 mijl – 688 km – 8.00 uur
– Durango: 156 mijl – 250 km – 3.25 uur
– Monticello: 50 mijl – 80 km – 1.00 uur
– Kayenta: 164 mijl – 262 km – 4.00 uur
– Page: 269 mijl – 430 km – 6.00 uur
– Bryce Canyon: 313 mijl – 501 km – 7.20 uur
– Torrey: 232 mijl – 371 km – 5.00 uur
TIPS
 • Water is alleen maar verkrijgbaar bij de twee Visitor Centers. Zorg er dus voor dat je voldoende water meeneemt als je het park ingaat.
 • Vooral tijdens de lente en tijdens de herfst zijn er veel mensen die een permit aanvragen om bij een van de lange trails te mogen overnachten. Het aantal vergunningen dat wordt afgegeven is beperkt, tijdig reserveren is daarom noodzakelijk.
 • Een bezoek aan The Needles valt erg goed te combineren met een bezoek aan het Newspaper Rock State Park.
  Dit park ligt aan de toegangsweg UT-211, ongeveer 15 mijl ten westen van Canyonlands. Je kan hier honderden rotstekeningen vinden, die door verschillende Indianenstammen zijn gemaakt. De oudste tekeningen zijn naar schatting ongeveer 2000 jaar oud.
 • Een bezoek aan het Island in the Sky district kan worden gecombineerd met een bezoek aan het vlak voor de ingang gelegen Dead Horse Point State Park. Dit park ligt op een plateau hoog boven de Colorado River, vanwaar uit je een adembenemend mooi uitzicht hebt op de rivier en op het Colorado Plateau.
HET ISLAND IN THE SKY DISTRICT
Je rijdt het Island in the Sky district binnen via de UT-313. De weg loopt ongeveer 10 km het park in, en splitst zich daar. De weg gaat rechtsaf nog 8 km verder, naar Upheaval Dome. En linksaf gaat de weg nog 10 km verder, naar Grand View Point Overlook.Kort voorbij de ingang ligt het Visitor Center. Voorbij het Visitor Center wordt de hoogvlakte steeds smaller, het meest smalle gedeelte wordt The Neck genoemd. Eén kilometer verder liggen aan de linkerkant van de weg de Shafer Canyon Overlook en de Shafer Trail Overlook, vanwaar je een goed uitzicht hebt op gelijknamige canyon en de zigzaggende Shafer Trail Road. Aan de andere kant van de weg ligt het beginpunt van:
 • Neck Spring Loop Trail
  Tijdens deze trail kom je overblijfselen tegen van oude veekralen en – hekken. Verder kom je bij de waterbronnen Neck Spring en Cabin Spring, waar vaak vogels en andere dieren te zien zijn.
  Lengte: 8 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 100 meter
  Duur: 4 uur
Twee kilometer verder begint aan de linkerkant van de weg een zeer zware, lange trail, die alleen geschikt is voor mensen met een zeer goede conditie:
 • Lathrop Trail
  De eerste vier kilometer zijn vrij eenvoudig, daarna begint het pad sterk te dalen, en passeer je een aantal verlaten uraniummijnen, die wegens instortingsgevaar gesloten zijn. De trail kruist de White Rim Road, en gaat daar over in de Lathrop Canyon Road,
  die doorloopt tot een kleine kampeerplaats aan de Colorado River. De weg terug naar boven is erg zwaar.
  Lengte: 29 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 700 meter
Zes kilometer voorbij de Lathrop Trail ligt, aan de linkerkant van de weg, een parkeerplaats waar een korte trail begint:
 • Mesa Arch Loop Trail
  Het is erg mooi om deze trail te lopen tijdens de zonsopgang. De boog van de Mesa
  Arch biedt een zeer fotogenieke omlijsting voor de daarachter gelegen kloven van
  Canyonlands, en de La Sal Mountains op de achtergrond.
  Lengte: 800 meter (heen en terug)
  Hoogteverschil: 25 meter
  Duur: 30 minuten
Een paar honderd meter verder splitst de weg zich. We beschrijven hier eerst welke punten je tegenkomt als je op deze splitsing rechts aanhoudt. Kort voorbij de splitsing ligt een afslag, je komt hier op een 2 km lange onverharde weg die gaat naar de Green River Overlook. Vandaar uit heb je uitzicht op Stillwater Canyon, waar de Green River doorheen stroomt. Op de achtergrond is ook het Maze District te zien. Dit uitkijkpunt is vooral erg mooi tijdens zonsopkomst en tijdens zonsondergang.

Aan de parkweg, 500 meter voorbij de afslag naar Green River Overlook, ligt een parkeerplaats waar de volgende trail begint:
 • Aztec Butte Trail
  Een steile klim omhoog brengt je naar de overblijfselen van oude opslagplaatsen die 800 jaar geleden door Anasazi-Indianen zijn gebouwd, en naar een uitkijkpunt vanwaar je een erg mooi zicht hebt op Taylor Canyon.
  Lengte: 3 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 69 meter
  Duur: 1,5 uur
Enkele kilometers verder ligt aan de linkerkant van de weg Holeman Spring Basin. Deze canyon is te zien vanaf de Holeman Spring Canyon Overlook. Je kan de canyon ingaan via de Holeman Spring Trail (ook bekend als de Wilhite Trail). Deze 19 kilometer lange tocht (heen en terug) is echter uitzonderlijk zwaar, en het pad wordt maar nauwelijks gemarkeerd. Het hoogteverschil op deze trail bedraagt ruim 500 meter.Rechts van de weg ligt Taylor Canyon. De zware Taylor Canyon Trail is 18 kilometer lang (heen en terug) en kent een hoogteverschil van 440 meter.Kort voor het einde van de weg ligt het beginpunt van de volgende trail:
 • Whale Rock Trail
  Tijdens deze trail moet je flink klimmen, er zijn handleuningen naast het pad aangebracht. Je krijgt hier een mooi uitzicht over het Upheaval Dome gebied.
  Lengte: 1,5 kilometer (tot aan het voornaamste uitkijkpunt, heen en
  terug)
  Hoogteverschil: 30 meter
  Duur: 1 uur
Je komt nu bij het einde van deze parkweg. Vanaf de picknickplaats beginnen enkele trails:
 • Crater View Trail
  Deze soms vrij steile trail brengt je naar de rand van een grote krater in de markante rotsformatie Upheaval Dome. Lange tijd werd aangenomen dat deze krater is ontstaan nadat in de onderliggende zoutlaag een breuk was gekomen. Tegenwoordig wordt er echter van uitgegaan dat de krater het resultaat is van een meteorietinslag. In het midden van de krater staan enkele vreemdsoortige ‘beelden’, die vermoedelijk wel zijn
  gevormd door de onderliggende zoutlaag.
  Lengte: 1,6 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 15 meter
  Duur: 1 uur
 • Syncline Loop Trail
  Dit pad loopt rondom de gehele kraterrand van de Upheavel Dome.
  Lengte: 17 kilometer
  Hoogteverschil: 360 meter
  Als je ongeveer halverwege bent, kan je kiezen voor twee extra routes:
  – je kan in de krater afdalen, dit is heen en terug zo’n 5 kilometer extra
  – je kan ook de andere kant opgaan, richting de Green River, dit is heen en terug ongeveer 11 kilometer extra.
Vanaf Upheaval Dome rijdt je weer 8 kilometer terug naar de splitsing. We beschrijven nu de route van de splitsing tot aan Grand View Point Overlook.Het eerste uitkijkpunt, aan de rechterkant van de weg, heet Candlestick Tower Overlook. Een paar kilometer verder is aan de rechterkant van de weg weer een trailhead te vinden:
 • Murphy Point Trail en Murphy Loop Trail
  De Murphy Point trail is eenvoudige wandeling naar een plek vanwaar je een goed uitzicht hebt over het uitgestrekte dal van het Island in the Sky district en de Henry Mountains. Nog voor het uitzichtpunt kan je linksaf slaan naar de veel langere Murphy Loop Trail.
  Lengte trail: 2 kilometer (heen en terug)
  Lengte Loop Trail: 14 kilometer extra (heen en terug)
Een klein stuk voorbij het begin van de Murphy Trail ligt, aan de rechterkant van de weg, de Murphy Canyon Overlook. Een paar kilometer verder ligt aan de linkerkant een picknickplaats. Vanaf deze picknickplaats kan je de volgende wandelingen maken:
 • Gooseberry Trail
  Je daalt af van de canyonrand naar de White Rim, tot aan de Gooseberry Campground.
  De hoogteverschillen zijn op sommige punten zeer aanzienlijk, dit is dan ook een zware tocht.
  Lengte: 8 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 420 meter
 • White Rim Overlook Trail
  Deze eenvoudige hike geeft waarschijnlijk het beste uitzicht op de 600 meter lager gelegen Colorado River Canyon.
  Lengte: 2,4 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: geen
  Duur: 1 uur
Net voor het einde van de weg ligt nog een uitkijkpunt: Orange Cliffs Overlook. Tenslotte kom je bij Grand View Point, vanwaar je nog een korte wandeling kan maken.
 • Grand View Point Trail
  Een eenvoudige wandeling tot het uiterste einde van de Island in the Sky mesa.
  Op de voorgrond ligt Monument Basin, dat vol staat met hoge stenen pilaren.
  Daarachter daalt het landschap trapsgewijs af naar Green River en de Colorado River, die in de verte samenvloeien. Veel bezoekers ervaren het panoramische uitzicht op dit grillige landschap als het hoogtepunt van hun bezoek aan Canyonlands. Dit is dan ook een van de meest populaire trails.
  Lengte: 3 kilometer (heen en terug)
  Duur: 1 uur
THE NEEDLES
Dit gebied wordt gedomineerd door de kleurrijke rotspilaren van Cedar Mesa zandsteen, die The Needles worden genoemd. Je rijdt het district binnen via de UT-211. Net buiten het park ligt The Needles Outpost, waar je een kleine winkel en een verhuurbedrijf voor jeeps ed. vindt. Even verder kom je bij het Needles Visitor Center. De parkweg is vandaar uit nog ongeveer 10 kilometer lang, en eindigt bij Big Spring Canyon Overlook. Er zijn ook enkele korte zijwegen.Een paar honderd meter voorbij het Visitor Center ligt een parkeerplaats vanwaar een korte trail begint:
 • Roadside Ruin Trail
  Hier zijn de resten te zien van een kleine graanopslagplaats, die ongeveer 700 jaar geleden is gebouwd door Anasazi-Indianen.
  Lengte: 500 meter (heen en terug)
  Duur: 20 minuten
Een paar honderd meter voorbij deze parkeerplaats splitst de weg zich. Na ongeveer drie kilometer komen de beide vertakkingen weer samen. Als je de Cave Spring Trail wilt lopen, moet je de linkse weg nemen. Na een paar honderd meter kan je via een onverharde weg linksaf. Aan het einde daarvan begint de trail.
 • Cave Spring Trail
  Onderweg zie je naaldvormige rotspartijen en rode en witte zandsteen. Je komt uit in Cave Spring, een spelonk die vroeger door cowboys als kampement werd gebruikt. Er zijn hiervan nog overblijfselen te zien.
  Lengte: 1 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: er zijn twee ladders aanwezig
  Duur: 45 minuten
De twee wegen komen weer samen. Een klein stukje verder buigt de hoofdweg naar het noorden. Er is hier aan de linkerkant een zijweg, die zich even later weer vertakt.Linksaf ga je naar de Squaw Flat Campground. Hier beginnen diverse trails:
 • Big Spring Squaw Trail (12 kilometer), loopt door twee canyons, is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
 • Big Spring Elephant Trail (17 kilometer), onderweg zie je mooie rotsformaties, en beklim je twee ladders
 • Squaw Lost Loop Trail (14 kilometer), een trail in een vogel- en dierenrijk gebied,
  op plekken met dichte begroeing kan het glad zijn, onderweg beklim je één ladder
 • Peekaboo Trail (16,5 kilometer), een trail met veel hoogteverschillen die door drie canyons voert, spectaculaire uitzichten, onderweg zie je ook rotstekeningen van Indianen
Rechtsaf kan je via een vijf kilometer lange onverharde weg naar Elephant Hill rijden, je hebt hiervoor geen vierwielaandrijving nodig. Als je voorbij Elephant Hill wilt rijden, is een auto met vierwielaandrijving wel noodzakelijk. Je kan vanaf dit punt ook diverse trails lopen:
 • Chesler Park Viewpoint Trail (10 kilometer), een populaire trail waarbij je uitkijkt over woestijngras en -struiken, en op zandstenen rotsformaties
 • Chesler Park Loop Joint Trail (18 kilometer), dit is dezelfde trail, maar nu met daarbij als extra een wandeling door de diepe, smalle Joint Trail
 • Druid Arch Trail (18 kilometer), tijdens deze trail heb je een spectaculaire uitzicht over the Needles. Door de hoogteverschillen is deze trail erg zwaar, vooral tijdens de laatste halve kilometer.
Voorbij de afslag naar Squaw Flat Campground loopt de hoofdweg nog ongeveer zes kilometer door naar het noorden. Na ongeveer 3,5 kilometer begint aan de linkerkant de:
 • Pothole Point Trail
  Je loopt langs een groot aantal gaten die hier door erosie zijn ontstaan. Ook heb je hier een goed uitzicht op the Needles.
  Lengte: 1 kilometer (heen en terug)
  Duur: 45 minutenDe volgende trail begint twee kilometer verder, aan de rechterkant van de weg:
 • Slickfoot Rock Trail
  Tijdens deze wandeling kom je diverse uitkijkpunten tegen. Vooral het uitzicht op het punt waar de Big Spring Canyon en de Little Spring Canyon samenkomen, is de moeite waard. Mogelijk zie je ook enkele bighorn schapen. Het rotsachtige pad kan glad zijn, zeker als het nat is.
  Lengte: 4 kilometer (heen en terug)
  Duur: 2 tot 3 uur
De parkweg eindigt ongeveer vijfhonderd meter verder, bij het uitkijkpunt Big Spring Canyon Overlook.
Je vindt hier ook het beginpunt van de:
 • Confluence Overlook Trail
  Deze trail loopt door een droog, open gebied. Aan het einde van deze lange trail word je beloond met een onvergetelijk mooi uitzicht: ruim 300 meter onder je zie je de Colorado River en de Green River samenkomen.
  Lengte: 18 kilometer (heen en terug)
  Duur: 6 uur
THE MAZE
Dit deel van Canyonlands is een van de meest ontoegankelijke gebieden van de Verenigde Staten. Je kan snel verdwalen in deze ruige, onoverzichtelijke canyons. Er zijn geen verharde wegen, het gebied is alleen toegankelijk met een terreinwagen met vierwielaandrijving.

HORSESHOE CANYON
Op deze plek hebben prehistorische Indianen tientallen levensgrote figuren op de rotswanden getekend. Het is niet bekend welke stam de tekeningen heeft gemaakt. Het gaat hier om tekeningen van enkele tienduizenden jaren oud, veel ouder dus dan die van de Anasazi- en Fremont Indianen.De verzameling tekeningen wordt The Great Gallery genoemd, en wordt als de meest imposante collectie van de Verenigde Staten gezien.The Great Gallery is alleen te voet bereikbaar. De wandeltocht is 5 kilometer lang (enkel). Het hoogteverschil tijdens deze tocht bedraagt 230 meter.

WEERSOMSTANDIGHEDEN
Canyonlands kent een woestijnklimaat. Dat betekent dat de zomers erg heet zijn, en de winters erg koud. Tijdens de lente en de herfst is het klimaat heel aangenaam. Het gebied kent niet veel neerslag, je hebt hiermee vooral te maken aan het einde van de zomer, en tijdens soms zware buien in het begin van de herfst. Gedurende de winter kan het licht sneeuwen.
Maand
Temperatuur max-min
Regen Sneeuw
Januari
-20° C
tot
12° C 1,6 cm 14,0 cm
Februari
-17° C
tot
16° C 0,7 cm 3,1 cm
Maart
-8° C
tot
21° C 2,7 cm 7,1 cm
April
-4° C
tot
25° C 1,9 cm 8,6 cm
Mei
1° C
tot
30° C 1,8 cm 0,5 cm
Juni
7° C
tot
36° C 1,3 cm
Juli
10° C
tot
39° C 2,9 cm
Augustus
9° C
tot
37° C 2,5 cm
September
4° C
tot
35° C 1,8 cm
Oktober
-8° C
tot
27° C 2,5 cm 1,3 cm
November
-12° C
tot
19° C 2,2 cm 8,4 cm
December
-16° C
tot
12 ° C 1,5 cm 6,1 cm
ACCOMODATIE
Campings

Willow Flat Campground is een primitieve camping met 12 plaatsen in het Island in the Sky district. De onverharde weg naar de camping ligt net voorbij de splitsing van de parkweg (richting Upheaval Dome, direct daarna richting Green River Overlook). Er zijn picknicktafels, vault toiletten en grills aanwezig. Reserveren is niet mogelijk

Squaw Flat Campground is een camping met 26 plaatsen in het Needles district. Tijdens de lente, de zomer en de herfst is drinkwater verkrijgbaar. Er zijn picknicktafels, vault toiletten en grills aanwezig. Reserveren is niet mogelijk.

Voor grote groepen (minimaal 11 personen) zijn er drie extra campings in het Needles district. Voor deze plaatsen kan wel worden gereserveerd.

In Dead Horse Point State Park (net buiten het park, dicht bij de ingang van het Island in the Sky district) ligt een camping met 21 plaatsen. Er zijn picknicktafels, flush toilets en grills aanwezig, en er is drinkwater verkrijgbaar. Het is mogelijk om te reserveren.

Verder zijn er veel kleine, primitieve kampeerplaatsen (met 1 tot 4 plaatsen) die bestemd zijn voor hikers die in het park willen overnachten. Hiervoor is toestemming nodig.

 

Hotels

In Canyonlands National Park zijn geen hotels aanwezig.

ACTIVITEITEN
In de omgeving van Canyonlands zijn veel bedrijven waar je jeeps, riviertochten of rondvluchten kan boeken.

Wegen voor auto’s met vierwielaandrijving
Door Canyonlands lopen veel onverharde wegen die alleen geschikt zijn voor auto’s met vierwielaandrijving. Eén van de bekendste wegen is de 160 km lange White Rim Road, die rondom het hele Island in the Sky district gaat. Het berijden van deze weg kost twee tot drie dagen, en je hebt vooraf toestemming nodig om in het achterland te mogen overnachten. Andere bekende wegen zijn de behoorlijk steile Shafer Road, die begint bij het Island in the Sky Visitor Center, en de goed bereidbare Colorado River Overlook Drive, een 11 kilometer lange weg in het Needles District. De Elephant Hill Jeep Road (16 kilometer) begint bij de Squaw Flat Campground in het Needles District, en wordt vanwege z’n steile hellingen, losse rotsen en los zand als een van de moeilijkste wegen beschouwd.

De meeste wegen voor terreinauto’s zijn te vinden in het onherbergzame Maze District. Dit gebied is echter alleen geschikt voor zeer ervaren bestuurders.

Mountain bikes
Diverse van de hiervoor genoemde wegen worden ook veel gebruikt door mountainbikers. Vooral de White Rim Road is populair, een tocht via deze weg duurt drie tot vier dagen.

De rivieren
Het is ook mogelijk Canyonlands vanaf de Colorado River of de Green River te bekijken. Op diverse plaatsen in de omgeving kan je een kayak huren, of boeken voor een jetboat of raft-trip, variërend van een halve dag tot meerdere dagen.

VOORZIENINGEN
Visitor Center

 • Island in the Sky Visitor Center
  Dit Visitor Center ligt bij de zuidelijke ingang. Tijdens de winter is het Visitor Center
  geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur, tijdens de lente, de zomer en de herfst worden de
  openingstijden verlengd.
 • Needles Visitor Center
  Dit eenvoudige Visitor Center ligt bij de ingang aan de UT-211.
 • Hans Flat Ranger Station (the Maze District)
  Dit Ranger Station is het hele jaar open van 08.00 uur tot 16.30 uur. Er zijn enkele dingen te koop, zoals boeken en kaarten. Je kan hier geen voeding of kampeerbenodigdheden kopen.
Winkels
Net buiten het Needles District, aan de UT-211, ligt de Needles Outpost. Je kan hier campingbenodigdheden en dagelijkse boodschappen verkrijgen. Ook worden hier rondritten per jeep en rondvluchten boven het park aangeboden.In de overige districten staan geen winkels.Restaurant
Er zijn geen restaurants in Canyonlands.Postkantoor
Er is geen postkantoor in Canyonlands.Toiletten en drinkwater
– bij het Island in the Sky Visitor Center
– bij de picnic-tafels in het Island in the Sky district (geen water verkrijgbaar)
– bij het Needles Visitor Center
– bij de camping Squaw Flat in het Needles district

Picnic-tafels
– bij Upheavel Dome
– bij Grand View Point Overlook
– bij Elephant Hill
– kort voor Pothole Point

LINKS
National Park Service
Een uitgebreide site over Moab
Foto’s van Canyonlands
Print Friendly, PDF & Email

Canyonlands Nationaal park – Utah

door USA4ALL leestijd: 14 min
5
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.

%d bloggers liken dit: