De Amerikaanse bron Politico.meldt dat op basis van conference call met o.a. John Kelly, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid. Het overleg wat op 30 mei plaatsvond bood als uitkomst dat het laptopverbod op Europese vluchten voorlopig van de baan is. “Geen verbod”, zegt een anonieme ingewijde tegenover Politico. “Beide kanten zijn overeengekomen om technisch overleg op te voeren en een gezamenlijke oplossing te bedenken.”
 
Laptopverbod op alle vluchten naar de VS voorlopig van de baan!

Leden van de besloten Facebookgroep van USA4ALL zijn in ieder geval blij met deze beslissing. “Gelukkig maar, want laptop en fototoestel moeten mee! En NIET in het ruim. Ik heb al een aardige ervaring met hoe ze met onze koffers omgaan” zegt Marianne. “Ik moet er niet aan denken dat mijn apparatuur gegooid word als deze in de koffer zitten!” schrijft Joep. Verzekeringsmaatschappijen, hebben vooralsnog geen reactie gegeven zolang er geen laptopverbod is. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een “hot item”, mocht er überhaupt in de toekomst alsnog een verbod komen. Het laptopverbod blijft voorlopig nog wel gelden voor een aantal Islamitische landen, uit vrees voor explosieven die in laptops en andere apparaten groter dan een smartphone verstopt kunnen worden.

Een bron van Politico meldt dat de VS toch weer rekening houdt met de Europese zorgen.

De EU is bang dat de lithium-batterijen in onder meer laptops voor brandgevaar in het ruim zorgen. Brand in het ruim is onmogelijk te blussen voor het vliegtuigpersoneel  Dat gevaar weegt volgens de EU zwaarder dan het preventief weren van alle laptops.

Bovendien zou het laptopverbod zou extra veel geld kosten, en de wachttijden bij bagagecontrole op vliegvelden flink hoger uitvallen. Hoewel het verbod voorlopig van de baan is, zou wellicht in de toekomst toch weer kunnen veranderen, zegt een andere bron van Politico.

Dit is nieuws van 30-05-2017
Bron: Nu.nl / Politico.com
Foto: Getty Images

Print Friendly, PDF & Email

Laptopverbod op alle vluchten naar de VS voorlopig van de baan!

door USA4ALL leestijd: 1 min
0
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.

%d bloggers liken dit: