Geen enkel ander land op de planeet is meer nauw verbonden met de auto dan Amerika. De open weg, Route 66, General Motors, Detroit, mythe of niet, auto’s zijn een integraal onderdeel van de ‘American Dream’. Het land is enorm, dus auto’s vertegenwoordigen vrijheid. Ze zijn meer dan alleen een wijze van vervoer, voor veel Amerikanen zijn auto’s een kijkje in hun ziel.

Als u in Amerika bent gaat u zeer waarschijnlijk ook ​​auto rijden. Lees deze ongeschreven regels en het zal u prima vergaan!:

Let op uw snelheid!

Als u uit Europa komt, rijdt u te snel. Formule 1, Ferrari’s en de Autobahn waar u (in sommige gebieden) zo snel rijden kunt als u wilt.

Wanneer u in de auto stapt in Amerika is de eerste regel: langzaam. Ja, natuurlijk is het veiliger om langzaam te rijden, maar de beste reden is dat u niet gepakt wordt door de politie. Als u niet oog in oog wilt komen te staan met de Amerikaanse politie kunt u zich maar beter aan de snelheid houden..

Wat is langzaam genoeg?

65 tot 70  (105/110 km per uur) mijl per uur op de snelweg. 35 (56 km per uur) mijl per uur in de stad. 20 (32 km per uur) mijl per uur als u in de buurt van een school bent. Dit staat overigens duidelijk aangegeven. Op sommige snelwegen zal 55 mijl per uur de limiet zijn, let dus goed op de borden. Alles boven de 70/75 (112/120 km per uur) is het nemen van een risico voor het krijgen van een bekeuring. Het lijkt wat kneuterig, maar u zult er wel aan wennen. Praktisch is dat Amerikaanse verhuurbedrijven auto’s verhuren met een automatische versnelling. Gewoon het ding in ‘D’ (rijden) en cruisen op die snelweg!

Blijf in de auto!

De overgrote meerderheid van de Verenigde Staten beschikken niet over flitspalen. ‘s Werelds meest irritante uitvinding. U rijdt te snel en de bekeuring wordt thuisbezorgd, ook voor 2 kilometer per uur te snel. Hoogstwaarschijnlijk zal u in Amerika geen flitspalen tegenkomen. Maar dat betekent niet dat u niet in de gaten gehouden wordt.. The cops are watching you. En de meeste van hen hebben een quota per maand, zodat ze niet moeilijk zullen doen om u aan de kant te zetten.

Zo werkt het: zij zullen u stoppen door de blauwe zwaailichten aan te zetten. Amerikaanse agenten blijven altijd achter u. Ze beschikken niet over een digitaal bord in hun auto met: Stop Politie!

Als u de lichten negeert, wordt de sirene ingeschakeld. Wanneer dit gebeurt, parkeer uw auto dan aan de rechterkant van de weg zo snel als u kunt. Houdt uw rijbewijs gereed om het te laten zien als hierom gevraagd wordt.

Terwijl u wacht op de politieagent (hij / zij loopt naar het raam bestuurderskant, niet de passagierszijde), onthoud dit uiterst belangrijke stukje informatie:

Blijf in de auto!

Als u toch uitstapt, zal u direct kennismaken een zeer zenuwachtige agent, en niemand, ik bedoel niemand, wil een Amerikaanse agent nerveus maken. In Nederland en België stappen mensen vaak uit de auto om ‘een gesprek’ met de politie omdat het makkelijker is om te communiceren als je elkaar in de ogen kan kijken. In de VS werkt dat dus iets anders.

Als u uit de auto stapt voordat de officier die het heeft gevraagd, zal hij / zij u tot stilstand proberen te brengen met de woorden “FREEZE”  Ze zullen niet direct hun pistool trekken, tenzij u ze negeert, maar ze zullen zeker klaar zijn om dit wel te doen!

Ok, got it? Blijf dus in de auto. Dit is geen bangmakerij maar de realiteit. Beantwoord hun vragen en ga niet in discussie. Probeer zeker niet grappig te zijn. Houd het simpel. Accepteer (eventueel) uw bekeuring en vervolg uw weg. De boete wordt in principe vanzelf doorgestuurd naar de huurmaatschappij en ingehouden van je creditcard.

Knipperende koplampen.

Als u zich begeeft op de weg en de auto in de tegenovergestelde richting, knippert met zijn koplampen, betekent dit dat er een agent in de buurt is en dat u op uw snelheid dient te letten. De andere bestuurder probeert om u te waarschuwen over de agent, zodat u niet gepakt wordt voor snelheidsovertredingen.

Deze waarschuwing kan ook betekenen dat u uw koplampen aanzet, maar meestal het probeert men u te waarschuwen voor een politie-auto.

Ken deze begrippen.

Right of way = voorrang

Through traffic = doorgaand verkeer

Yield = voorrang verlenen

Pedestrian walkway = zebrapad

No through traffic = doorgaand verkeer gestremd

detour = omleiding

dead end = doodlopend

Dit bovenstaande stuk beslaat natuurlijk niet het alles betreffende het autorijden in Amerika, zo zijn er nog een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden, dus volg deze link voor meer over autorijden in de Verenigde Staten.

Kansas_state_trooper

Al met al is Amerika is een makkelijk land om auto te rijden, vooral als u gewend bent aan de Europese wegen. Het land is groot, de wegen zijn breed en (meestal) goed verlicht. Als u u zich houdt aan de snelheid en uw gezond verstand gebruikt als het gaat om de politie, zal u niet in de problemen komen.

 

 

Hoe dingen werken in Amerika: autorijden in Amerika

Print Friendly, PDF & Email

Hoe dingen werken in Amerika: autorijden in Amerika

door USA4ALL leestijd: 3 min
9
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.

%d bloggers liken dit: