Douane Amerika, daar krijgt u ongetwijfeld mee te maken bij een trip naar de Verenigde Staten. Dus als u uw koffers gaat pakken voor uw trip naar de VS is het makkelijk om te weten wat wel en wat niet meegenomen mag worden naar de VS. Vrij van invoerrechten zijn persoonlijke bezittingen als kleding, fototoestel, toiletartikelen etc. Buiten deze spullen mag u 100 sigaren of 200 sigaretten belastingvrij invoeren in de V.S. Cubaanse sigaren zijn verboden, 1 liter alcoholhoudende drank en geschenken ter waarde van maximaal 100 dollar belastingvrij invoeren. Het bovenstaande geldt als u tenminste 72 uur in de VS verblijft. Alle overige artikelen dient u aan te geven bij de douane. Als u meer dan 10.000 dollar contant geld in of uit wilt voeren dient u dit eveneens aan te geven. Overigens geldt ook bij vertrek uit Nederland aangifteplicht bij het uitvoeren van contante bedragen hoger dan 10.000 dollar.

Verboden om in te voeren zijn; drugs, fruit, planten, loterijkaartjes, vlees, pornografie, vleesproducten, zaden en zuivelproducten.

Nadat u de immigratiebeambte bent gepasseerd en uw koffers hebt opgehaald komt u bij de douanebeambte. Deze zou u kunnen vragen om uw koffers te openen met de bedoeling deze te gaan doorzoeken. Een enkele keer zou er gebruik gemaakt kunnen worden van snuffelhonden.

Fruit, planten en vlees en dergelijke worden in beslag genomen. Op het invoeren van drugs staan flinke gevangenisstraffen. Als u cadeaus met een waarde van meer dan 100 dollar wilt invoeren loopt u het risico invoerrechten te moeten betalen.

Als u terugkeert naar Nederland zijn daar natuurlijk ook regels aan verbonden. U mag voor € 430,- (sinds 1 december 2008) aan goederen invoeren. Voor meer informatie over het invoeren van goederen naar Nederland verwijzen wij u naar de site van de Nederlandse Douane.

ESTA

Het Visumontheffingsprogramma (Visa Waiver Program of VWP) stelt staatsburgers van deelnemende landen in staat de V.S. te bezoeken voor zaken of vakantie, tot 90 dagen, zonder visum. Meer info over ESTA vindt u hier.

Mochten er veranderingen zijn voor reizigers naar de V.S. dan kunt u die informatie vinden op de website van het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam.

Overstappen in Amerika

•In het vliegtuig krijgt u een (wit) formulier.
•Vul het formulier in en beantwoord de vragen met alle eerlijkheid. (U wilt later geen problemen krijgen!)
•Bij eerste controle (Immigrations, non-US residence) wordt uw paspoort gecontroleerd en eventueel vingerafdrukken afgenomen en een foto van u gemaakt.
•Witte formulier wordt bij eerste controle alleen even gecheckt.
•Na eerste controle koffers van de band halen.
•Bij tweede controle (Customs (heeft u iets aan te geven om in te voeren?)), staan meestal twee personeelsleden die vlakbij het afhalen van de koffers staan) levert U het witte formulier in.
•Na tweede controle (klein stuk je doorlopen) kan U meteen de koffers voor de vervolgvlucht afgeven (meestal is daar wel iemand die vraagt waar de volgende bestemming heengaat en wordt er verteld waar u de koffers kunt neerzetten).
•U hoeft niet meer in te checken want dit is in Amsterdam al gebeurd dus alleen door de scan/douane/handbagage check om naar de terminal/gate te gaan voor de binnenlandse vlucht.

Als je voor de eerste keer naar Amerika vliegt adviseren wij minimaal 2 uur overstaptijd te nemen, het is toch allemaal nieuw en even zoeken.

Douane Amerika

Print Friendly, PDF & Email

Douane Amerika

door USA4ALL leestijd: 2 min
128
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.

%d bloggers liken dit: