Ga je misschien binnenkort op vakantie naar de VS? Of heb je sowieso interesse in Amerika? Dan wil je vast wat meer te weten komen over de Amerikaanse keuken, zodat je weet wat je te wachten staat als je de trip maakt.

Natuurlijk ben je bekend met de gouden bogen bij de ingang van McDonald’s, KFC en de andere beroemde fastfoodopties waar Amerika om bekend staat. Maar als je denkt dat de Amerikaanse keuken daar om draait, dan zit je er naast. De Amerikaanse keuken kan wel degelijk gezond en gevarieerd uitpakken. En dat hoort geen verrassing te zijn. Kijk eens naar de geschiedenis van het geweldige land. De VS herbergt mensen uit zoveel culturen dat de maatschappij en daardoor ook de keuken een bonte lappendeken is.

In New Orleans vind je bijvoorbeeld stevige Franse invloeden. Dat gaat terug naar de Franse kolonisering van het gebied. Daardoor vind je daar ook vandaag nog gerechten als maque choux, oftewel maïs en tomaten in een stoofpot met een romige structuur. Een ander interessant voorafje is oesters met brochette. De oesters worden gefrituurd en met bacon geserveerd op toast in de vorm van een driehoek.

De Amerikaanse keuken is diverser dan je denkt - New Orleans

BBQ

En wat dacht je van barbeque? Dat omvat veel meer dan een vuurtje maken van houtskool. BBQ staat voor een culinaire cultuur inclusief allerlei grappige rituelen. Van geheime marinades tot vlees dat dagenlang wordt gerookt om een diepe smaak te bereiken: de barbequekeuken heeft vele ontdekkingen in petto. Watertand je nu al bij de gedachte aan een spies met spareribs met een blinkend knapperig korstje? Of van malse pulled pork die zo zacht en sappig is dat je het inderdaad eenvoudig uit elkaar kan trekken?

Aan de oostkust van de VS vind je de als regionale specialiteit de lobster roll. Dat is een simpel gerecht dat bestaat uit kreeft (lobster), mayonaise, een scheutje limoensap en een kadetje. Simpel maar heerlijk! De verse smaak van kreeft verovert je smaakpapillen. Die smaak is zo overweldigend dat er verder niet mee geknoeid hoeft te worden. Hier is een interessant artikel over de beste lobster rolls in Maine.

Heb je al trek gekregen en kan je niet wachten om het vliegtuig in te stappen? Wacht even, dat hoeft niet per se. Ook in Nederland kan je van de beste Amerikaanse gerechten genieten. Je kan restaurants bezoeken als Carnivore Smoke Barbeque en Labyrinth, maar als je echt wil relaxen, dan kan je het ook aan je deur laten bezorgen. Dat is nou echt genieten op zijn Amerikaans!

De Amerikaanse keuken is diverser dan je denkt - USA4ALL

De Amerikaanse keuken is diverser dan je denkt – USA4ALL

Author: Samuel Walters

Print Friendly, PDF & Email

De Amerikaanse keuken is diverser dan je denkt – USA4ALL

door USA4ALL leestijd: 2 min
0
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.

%d bloggers liken dit: