Amerika verslaafd, aan vakantie, reizen of gewoon het land?

De Verenigde Staten van Amerika. You love it or you hate it! Voor u het doorhebt bent u Amerika verslaafd! Wij horen graag van de bezoekers van USA4ALL, net als de leden van ons forum, wat hun zo aantrekt in (een van) de vijftig staten van de U.S.A. Bent u dol op reizen en zijn de V.S. uw favoriete bestemming? Het land heeft zoveel moois te bieden, dat je eens je leven wel een rondreis gemaakt moet hebben. Florida voor de zon, Arizona voor een woestijntocht, Utah voor prachtig rotsformaties of Californië of Yosemite National park of een rondrit langs de 17-mile drive in Montery. Het kan allemaal! Dwars door Amerika via Route 66? Verzin het maar! Geen natuur liefhebber? Een stedentrip naar New York of Boston aan de Oostkust en daar een spannende Amerikaanse sportwedstrijd volgen? Met acht uur vliegen kunt u al genoeg Amerikaanse cultuur opsnuiven!

Eugene Notten - Monument Valley

Winnende foto van een USA4ALL foto wedstrijd (Eugène Notten)

Vertel ons in een reactie hieronder wat u zo aantrekt in de Verenigde Staten van Amerika! Waarom gaat u zo graag op vakantie naar Amerika, Waarom wilt u in Amerika wonen? Wat trekt u sowieso aan in Amerika? Wij zijn graag benieuwd naar uw belevingen en ervaringen. Help ons met leuke ideeën voor nieuwe artikelen. Een keer naar Amerika en u heeft het virus te pakken! Bezoek ook onze rubriek: Verslaafd aan Amerika.

patriotic_Divider

Meer weten over reizen naar Amerika?

Amerika verslaafd

18 Reacties

 1. Katzenia

  Katzenia: Ik moet bekennen dat ik nog nooit naar de Verenigde Staten ben geweest. Dit staat nog wel op mijn “To Do”-list. Het is er tot nu toe niet van gekomen, omdat ik er de paniek van kreeg: “Waar moet ik in hemelsnaam beginnen, wat moet ik regelen, waar moet ik op letten, hoeveel zal het me kosten??” en dat soort fratsen. Het is voor mij dan ook meer dan 15 jaar geleden dat ik op vakantie ben geweest (en dat was toen met familie, dus ik had die vakantieboek-stress niet). Google was mijn vriend, echter zag ik door alle digitale info-bomen het bos niet meer. Daarom zijn websites als deze “effing awesome”! Ik wil graag een keer naar New York, als het kan alle 5 boroughs ontdekken. Maar ik ben tussendoor ook aan het Googlen naar Engelse taallessen in de USA met onderdak bij een gastgezin. Ervaringsverhalen over gastgezinnen kon ik nog niet zoveel vinden, maar wat ik tot nu toe heb gevonden met beste vriend Google waren positieve stories (enthousiaste, warm ontvangende Americans). Dat lijkt mij zooo supervet, tijdelijk een onderdeel mogen zijn van een USA Family. Sowieso wil ik mijn English speaking skills wat opschroeven. I know, dat kan ik in eigen land ook doen met (saaie) taalcursussen, maar dan leer ik alleen de taal en weinig tot niets over de cultuur van Amerika. Hopelijk lukt het me om dit binnen 5 jaar te realiseren 🙂 …

 2. Yvon van den Berg

  Nee Amerika stond bij ons absoluut niet op ons lijstje we vonden dat we na 15 jaar rondreizen in Europa nog niet alles gezien hadden dus waarom die grote plas over en de “onzekerheid” tegemoed gaan? Maar dat veranderde nadat we in 1999 een reis hadden gewonnen bij radio 10 gold ! 6 dagen Disney inc intree vlucht en hotelovernachtingen! We koppelde hieraan een 3 weekse vakantie in een huur camper. En het zaadje was gepland! In 2001 huurde we voor de tweede keer een camper nu aan de westkust het was ten tijde van de aanslag. Zelfs het verplicht langer blijven omdat al de vluchten waren gecaceld heeft bij ons geen invloed gehad……het zaadje werd een stekkie! In 2005 werden we uitgenodigd door een vriend die een opleiding aan het volgen was in Sacramento. We hadden een heerlijke tijd. We huurde een auto en hebben de omgeving bekeken. Ons stekkie werd langzaam een plantje……Het begon te broeien bij ons….wat als ……..we onze camper hier verkopen en er een kopen in Amerika…..wat gaan we doen ? Via via kwamen we in 2007 in contact met een 70 jarige vrouwtje die als 15 jarige met haar ouders is geimmigreerd naar Amerika, ze wil ons helpen met aankoop en registratie. En daar gingen we op zoek naar een camper maar uiteindelijk werd het een 5 th wheel met truck. In 2008 begonnen we aan onze eerste rond reis van 6 maanden. Het vloog voorbij…..de vrijheid om te gaan en staan waar we willen, geen slagbomen die je verbieden om een natuurgebied te bezoeken, de schoonheid van de natuur. Ik sprak geen woord engels had het ook nooit geleerd wij zijn van die generatie die met hun 13 de jaar moest gaan werken om bij te dragen aan het gezin. Maar iedere keer ging het beter ik leerde steeds meer, af en toe waren mijn uitspraken hilarisch maar mijn gevoel voor humor maakte dat weer goed. Na het eerste jaar werd ons plantje een struik en inmiddels is het een boompje aan het worden……de 5th wheel is een camper geworden en we gaan nu voor de 7de keer beginnen aan ons avontuur. We zijn ondertussen 70 en 60 jaar maar voor ons geen overwinteren in Spanje maar genieten in Arizona! Het boompje is een boom geworden!

 3. Akkelien

  Ik ben nu drie keer in de Verenigde Staten geweest en iedere keer word ik weer verrast. Het is zo’n over-the-top samenleving dat je wat dat betreft echt een (positieve) cultuurshock ondergaat (kijk alleen al eens naar het aanbod in eten en drinken).
  Wat ik zo geweldig vind aan de VS is de enorme diversiteit in natuur, bevolking en cultuur (oost- en westkust verschilt nogal) binnen de VS. Er is na een bezoek aan de VS nog zo veel meer te ontdekken en dat maakt het tot een hele interessante vakantiebestemming. Ik weet nog niet wat de volgende staat word die ik ga bezoeken, maar dat ik terug ga staat als een paal boven water!!

 4. Skydriver

  Verslaafd aan Amerika? Ik dacht het wel! Zelfs zodanig dat we vorig jaar besloten om Canada maar eens te bezoeken ipv Amerika, waar we al 12x heen gereisd waren. Big Mistake!!!!Om een lang verhaal kort te maken, na 2 weken Canada zijn we terug naar de VS “gevlucht” waar we weer volop genoten van de vriendelijkheid en de gastvrijheid, die in Canada meestentijds gewoon ontbrak!

 5. Tilly Meijer

  al een aantal malen door de VS rondgetrokken, maar nu mijn zoon voor een aantal jaren in Boston woont is het helemaal aantrekkelijk om de VS te bezoeken.
  in ieder geval een goed excuus.

 6. Ling Choi

  Amerika is absoluut mijn favoriete vakantieland. Sinds deze zomer is mijn liefde voor Amerika nog groter geworden. We hebben de National Parks bezocht zoals Bryce Canyon en Joshua Tree. Hoewel ik geen natuurmens ben, ben ik er op slag verliefd. Wat ontzettend mooi! Het lijkt wel een schilderij! De weg erheen is ook fantastisch! Steeds verschillende landschappen terwijl in Nederland plat is.

 7. WaiLeng Bakker

  Ik kom al sinds ’81 in Amerika.
  Alweer heel wat jaartjes, heb mijn partner er in mee getrokken.
  Het is en blijft ons vakantieland.
  Er staan nog een aantal Staten en Steden op ons lijstje.
  Keer oo keer blijft het boeien, zoveel te zien en te beleven.

 8. Wilmy

  Iedere keer als ik in de USA kom lijkt het wel of ik thuis kom zo vertrouwd en toch telkens weer anders.In tussen heb ik bijna alle staten van noord naar zuid aan de oost kust tot het midwesten meerdere keren bezocht. Wat mij telkens weer verbaasd is dat de staten zoveel van elkaar verschillen van natuur maar ook de mensen. Het is een uitgestrekt land en de afstanden moet men niet onderschatten. Nu ga ik vaak naar het westen van het land.Vooral de Arches met zijn grote uithollingen (tunnels) in de rotsen van Utah. En ook de Colorado River in Colorado is zeer de moeite waart terwijl deze nog niet overlopen zijn door toeristen in het voor en na seizoen .Dan is het er niet zo warm want over 40 graden in de zomer is normaal. Zelfs in de winter is het zeer de moeite waart dan krijgt de Arches ook wel zijn mooien rode gloed als de zon schijnt. En dat doet die bijna zonder uitzondering iedere dag van het jaar.
  Als men in de winter deze staten bezoekt is het een aanrader in de weken voor kerst ook Salt Lake City ook eens bezoeken. Deze stad heeft dan zo’n geweldig mooi versiert centrum en vooral in de omgeving van de Tempel (New York is er niets bij) dat het een sprookje is. Ook het grote orgel en het koor van de Tempel die in heel Amerika bekent zijn kun je dan van binnen zien. En…..je kunt er skiën in 2002 waren daar de Olympische spelen. Maar de weg naar Salt Lake City vanuit het centraal gelegen Moab is ontspannend en de moeite waart. Rijden in de States is fijn, de mensen zijn netjes en niet zo gehaast en agressief als hier.

 9. TamaraZwik

  Amerika is voor mij het mooiste vakantieland.
  Ik ga straks voor de vierde keer naar de USA.
  Het rijden in Amerika is geweldig en relaxed.
  Gewoon de principe “keep your lane”.
  De gastvrijheid en vriendelijkheid van de Amerikanen kunnen wij Nederlanders nog wat van leren.
  Mijn favoriete plaatsen waar ik geweest ben zijn Nashville (tijdens de CMA), Basalt Colorado (staat het huis van acteur Dean Cain, .a.k.a. superman).
  Miami was te doen maar zou het niet echt aanraden als je niet van drukte houd.
  Hier heb ik bij Miami Inc een mooie memory tattoo laten zetten.
  Wel zeg ik tegen iedereen dat je gewoon een keer in je leven een rondreis door de USA moet maken om erover te kunnen oordelen.

 10. Yvonne

  1972: Als twaalfjarige zie ik (zwart-wit)beelden van Amerika. Ik ben geroerd als ik Monument Valley zie. Daar wil ik heen! Het zou tot 1994 duren voor ik eindelijk de gelegenheid en middelen heb om te gaan. Vele reizen volgen, nooit teleurgesteld in dit prachtige land. Wel heel vaak stil geworden van de prachtige natuur en soms zelfs een traantje gelaten. De schoonheid van sommige plekken blijft ontroeren. Tienduizenden mijlen reden we er inmiddels met auto’s en Campers. We maakten er vrienden waarmee we mooie avonturen beleefden. We hebben met ATV’s door Colorado en Utah gereden. Rafttrips gemaakt, spectaculaire wandelingen gemaakt, vakantie gehouden op een Ranch. Ik heb er mijn angst voor paarden overwonnen en paard gereden…..en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Over 3 weken ben ik begonnen aan reis 23 en in mei 2016 neem ik 6 vriendinnen mee op reis en laat ik ze mooie plekjes in Utah zien en zullen we mooie wandelingen maken.
  Eigenlijk ben ik al weer bezig om na te denken over reis nummer 25. Onze vrienden in Amerika zeggen altijd : ‘Jij weet meer over Amerika en kent er meer plekken dan wij’ Ik denk dus wel dat ik verslaafd ben maar wat is het een heerlijke verslaving!

 11. Yvonne

  Heb je even….. Na 23 reizen…..de 24e geboekt en de 25e in de ontwikkelingsfase qua planning….zou ik dagen kunnen vullen met verhalen. Het zuidwesten blijft favoriet!

 12. Ellen

  Elf keer geweest zowel het Oosten, Westen en het Zuiden geweldig en zeer zeker een aanrader, Amerika is voor ons ook het vakantieland bij uitstek geworden en het is wat sommige beweren verslavend, en wat ons ooit is opgevallen winkelcentra’s zijn zo schoon en netjes daar mogen ze in Nederland wel eens een voorbeeld aan nemen.
  Amerika gaat nooit vervelen want elke staat is anders en er is zoveel te beleven en te zien dat wij bang zijn dat we tijd tekort komen.

 13. Ria van de wetering.

  Onze dochter met haar gezin wonen Maple. Valley Wa .
  Als we naar haar gaan huren we regelmatig een auto om b.v naar Utah te gaan en daar de parken door te rijden dat is genieten.
  Les Vegas is ook leuk om heen te gaan.
  Mount Ranier is schitterend eerst in het late voorjaar en dan later een keer als de sneeuw er ligt.dezelfde route doen.
  Zo zijn er nog tal van uitstapjes .
  Het rijden is daar heel prettig net als de Amerikanen ze zijn heel vriendelijk en behulpzaam .
  We genieten en er is veel natuur en schitterende parken en hopen dat we er nog vaak heen mogen gaan .

 14. USA4ALL

  Hoi Yvonne,

  Wij hebben even! We zijn dol op verhalen en ervaringen! Als je die met ons wilt delen?

 15. marenkousa

  In 2009 vertrokken wij voor de eerste keer naar Amerika. Het zou onze droomreis worden. Waarvan we dachten dat we dat maar 1 keer zouden kunnen doen. 5 weken weg met de camper. Ik die nog nooit langer dan 2 weken van huis geweest was. Zou ik geen heimwee krijgen ? Zou ik het wel leuk vinden in zo’n camper, want ik hou helemaal niet van kamperen. Toen we drieënhalve week op weg waren, hebben we de financiën eens bekeken, en bedacht dat wel best in 2010 nog een keer zouden kunnen gaan. En nu gaan we dit jaar onze achtste camperreis maken en voor de negende keer naar Amerika. Wat een heerlijk land, de rust, de natuur, de steeds wisselende uitzichten, het wildlife! Het is allemaal even prachtig!

 16. dito2003

  Mijn eerste keer Amerika was in 2003, de stad New York City. Het was nog in de tijd dat je met je gespaarde airmiles tickets kon boeken zonder bij te betalen. Ik had nog genoeg vrije dagen dat jaar, mijn man niet meer en dus ging ik met mijn ouders. Zonder dat wij er rekening mee hadden gehouden, bleken wij er te zitten met Thanksgiving Day. En dus hebben wij Macy’s parade gezien. Ik heb niet in de gaten gehad dat ik op dat moment het virus te pakken kreeg, maar eenmaal thuis, oeps daar ging het volledig mis. Ik wilde terug naar Amerika. Wat een geweldig land. De meeste mensen zijn aardig (de een vindt ze overdreven en onecht, ik vind het prettig), alles lijkt goedkoper daar, alles is zo groot, ik kan ze verstaan en een praatje maken.
  Mijn enthousiaste werkte aanstekelijk. Mijn man wilde dat ook wel eens ervaren. En zo gingen wij een jaar later en naar Orlando en naar New York. En toen konden wij niet meer terug. Een verslaving is geboren. Na Orlando kwam Miami, Las Vegas, enz. Ik ontdekte het Amerika Forum en las over roadtrips. Dat wilde ik ook wel en zo geschiedde: van national park naar national park. Red Rock, woestijnen, noem het maar op. Alles wat ik alleen van tv kende, zag ik daar in het echt. Snelwegen zonder verkeer, ook zoiets bijzonder. En overal mensen die een praatje met je willen maken, complimentjes geven en altijd wel iemand kennen die uit Nederland komt. Ik hou er zo van.
  Uiteraard krijg je dan vanuit de mensen in mijn omgeving te horen of wij er niet zouden willen wonen. Misschien raar maar waar, dat willen wij niet. In ieder geval nu niet. Overal in Amerika zie je mensen die al zo op leeftijd zijn en nog steeds werken, terwijl ze eigenlijk moeten genieten van hun oude dag. Zij kunnen het echter niet omdat ze geen inkomen hebben. Ik realiseer mij dan altijd hoe goed het hier geregeld is. Wanneer ik daar wel zou willen wonen is later als wij met pensioen zijn. Dan huren wij een huisje aan een golfbaan in Florida en gaan elke dag een rondje golfen.
  Tot die tijd proberen wij zo vaak als het kan die kant op te gaan.

 17. José Passchier

  Wat heet verslaafd. Vanaf het eerste ogenblijk dat ik voet op Amerikaanse bodem zette, was het raak. Inmiddels proberen we zo veel mogelijk die richting op te gaan met als hoogtepunt 2015, toen wij voor vijf maanden verbleven in vier staten. Voor het eerst de proef gedaan via huizenruil. Dit omdat wij al jaren lang proberen om voor een Greencard in aanmerking te komen en zo ons kunnen orienteren waar we, mocht het een keer lukken, ons zouden willen vestigen. Dat dat eigenlijk Arizona moet worden staat al na de eerste ontmoeting vast, nu alleen dat zeer gewenste briefje nog. Vooralsnog moeten we het doen met een visum voor zes maanden per keer. Van onze Amerika (en andere) reizen houd ik een blog bij, en als je geïnteresseerd bent in onze reisverhalen komt hier de link.
  http://josepasschier.blogspot.nl/search/label/USA

 18. Monique van Dijk

  In 1991 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Amerika. Hoewel Amerika mij al trekt zolang als ik mij kan herinneren was het er “echt” zijn voor de eerste keer voor mij overweldigend. Inmiddels ben ik er 7 keer geweest, voornamelijk naar Florida en New York. De tot nu toe mooiste reis hebben wij in 2014 gemaakt, wij zijn toen met de trein van New York naar Orlando gereisd. Wij hebben een tusssenstop van 3 dagen gemaakt in Washington en in Savannah. Ik heb ontzettend genoten van deze reis en werd mij er tijdens de treinreizen van bewust hoe groot Amerika eigenljk is, temeer omdat wij maar een “klein” stukje hebben afgelegd per trein. Amerika doet iets met mij wat ik eigenlijk niet kan beschrijven, het voelt als thuiskomen. Ik vind de mensen vriendelijk en behulpzaam, het is erg prettig om auto te rijden, alles gaat veel relaxer in het verkeer, men houdt zich aan de regels. Verder is het er schoon, ruim, kun je er heerlijk winkelen en het meeste is ook nog eens goedkoper. Kortom, mijn droombestemming! Ik zou er zo graag willen wonen! Ik heb in de tussenliggende tijd van onze reizen naar Amerika eigenlijk altijd heimwee en mijmer bij ieder artikel en iedere foto over onze volgende trip. Kortom, ernstig verslaafd!

Geef een reactie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van interessante USA artikelen!

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en acties.
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.